Καλώς ήρθατε στην εποχή της μαζικής εξατομίκευσης στην οποία ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν, πρωτότυπο ή τελικό, με χαμηλό κόστος και ελάχιστο χρόνο.

3D PRINTING

Είναι μια διαδικασία κατασκευής ενός τρισδιάστατου στερεού αντικειμένου σχεδόν οποιουδήποτε σχήματος από ένα ψηφιακό μοντέλο. Η 3D εκτύπωση επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μια προσθετική διαδικασία, όπου διαδοχικά στρώματα του υλικού σε διάφορα σχήματα επικάθονται το ένα πανω στο αλλο.
Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, όπως κεραμικά και πολυμερή πλαστικα σε συνδυασμό χρωμάτων. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή φυσικών μοντέλων και πρωτοτύπων από σχεδιαστές, μηχανικούς και ομάδες ανάπτυξης νέων προϊόντων, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν μέρη και εξαρτήματα από διάφορα υλικά, με διαφορετικές μηχανικές και φυσικές ιδιότητες και συχνά σε μια ενιαία διαδικασία κατασκευής.
Αυτό πρακτικά σημαινει ότι παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής οποιοδήποτε αντικειμένου, ανεξαρτήτου μεγέθους, ποσότητας και πολυπλοκότητας, πολύ γρηγορότερα και σε χαμηλότερο κόστος από τις παραδοσιακές μεθόδους.

OBJET1000 - 3D Printer
 
 

Pin It on Pinterest